Herlings Electro Techniek gaat nieuw bedrijfspand bouwen

Herlings Electro Techniek BV betrekt in 2018 een nieuw te bouwen bedrijfspand in Uden. Het pand komt ter vervanging van het huidige kantoor op de Linie 5 in Uden. Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt duurzaam en energiezuinig van opzet, zal plaats bieden aan het groeiend aantal medewerkers en heeft ruime opleidingsfaciliteiten. Het bedrijfspand is ontworpen door Lenz Architecten.

Vanaf nu tot augustus 2016 wordt de tijd genomen om de details van de bouwplannen uit te werken, daarna start de aanbestedingsprocedure. In 2018 met het 25-jarig bestaan van de onderneming moet het bedrijfsgebouw gereed zijn voor gebruik. Sinds de oprichting is het bedrijf gestaag uitgegroeid tot 35 vaste medewerkers en 10 flexibele zelfstandigen. ‘Bij onze klanten denken we na over de toekomst en staan we stil bij hun toekomstige wensen over mobiliteit, flexibiliteit en veiligheid. Maar op dit moment werken we zelf vanuit een gedateerd bedrijfspand wat niet aansluit bij onze kernwaarden. Bovendien zijn we met ons personeelsbestand letterlijk uit onze jas gegroeid. Daarom komt er nu een groter duurzaam bedrijfsgebouw met moderne energiezuinige installaties wat de verbinding maakt naar morgen’, aldus Leon Herlings, mede-directeur van het bedrijf.

Moderne uitstraling

check08Op de locatie van het huidige kantoorpand komt een 2-laags kantoorruimte. Omwille van de efficiency is gekozen voor een volledige nieuwbouw. De begane grond heeft vergelijkbare afmetingen als het huidige gebouw, maar er komt ook een tweede verdieping. Door deze groter uit te voeren dan de begane grond ontstaat er een groter front naar de Rondweg van Volkel. Dit geeft het bedrijf een mooie moderne uitstraling.

Opleidingsfaciliteiten

Nieuwbouw-Kantoor-Uden-145De ontwikkelingen in de elektrotechnische markt gaan razend snel. Bij Herlings Electro Techniek hebben ze de kennis en kunde in huis van de laatste innovaties op elektronisch gebied. En dat gaat niet vanzelf. Personeel is continue bezig om zich via opleidingen en cursussen bij te scholen. Goede vakmensen met gedegen elektrotechnische kennis en -kunde, daarin wil Herlings graag investeren. Daarom zijn er in het nieuwe gebouw ook diverse cursus- en workshopruimten opgenomen. Het huidige personeel kan daar opleidingen volgen, maar ook jong talent wordt daar opgeleid tot elektromonteur.

Informele karakter moet behouden blijven

check09Het bedrijf staat open voor veranderingen. Er is echter één item wat zeker niet mag wijzigen: de informele en fijne sfeer onder de collega’s. Door de open bedrijfscultuur heeft Herlings Electro Techniek een zeer enthousiast team van medewerkers. Het nieuwe gebouw zal worden voorzien van royale kantoorruimtes met veel ramen en lage kasten om het open en informele karakter te behouden.

<< Naar het nieuwsoverzicht