Museum MRK kan weer stralen!

Na twee jaar verbouwen straalt het museum MRK wéér. Publiek en passanten worden verleid met kunst of een abdijbiertje.

Op 9 november is er een officiële heropening van het museum. Na twee jaar verbouwen is er veel veranderd. Herlings Electro Techniek heeft de elektrotechnische installaties voor haar rekening genomen.

Splinternieuwe refter

Om een verbinding te maken tussen museum, klooster en kruidentuin is er een nieuwe vleugel van glas en staal aan het museum gebouwd. Van hieruit kan het publiek het museum bezoeken of gewoon even genieten van een kop koffie of een abdijbiertje.

Oude situatie
 Nieuwe situatie @Hans van Alebeek.

Ondergrondse zaal

Jarenlang was de ondergrondse zaal een onbestemd deel van het museum. Nu is de ondergrondse zaal omgetoverd tot: “schatkamer van het MRK”. Vanuit een schitterende houten trap gaan de bezoekers vanuit het licht naar het donker.

In de ondergrondse zaal is een rijke collectie van veel modern werk te vinden. Het meest spannende deel zit verstopt achter de oude, dikke kluisdeur naar het depot. Die is omgetoverd in een donker zaaltje met kleine nisjes die oplichten als de bezoeker ervoor staat en dan een topstuk onthullen. Heel mooi hoe dat we hier met elektrotechniek de bezoekers lokken en verleiden.

Het museum kan nu eindelijk in volle glorie laten zien wat het te bieden heeft.
Benieuwd? Bezoek dan na 9 november het museum en zie waar Uden trots op mag zijn!

 

<< Naar het nieuwsoverzicht