Opdracht voor uitbreiding Commanderij College

RAFFAAN architecten

Het Laarbeeks Commanderij College is succesvol. Zelfs met de huidige noodlokalen is er niet genoeg ruimte om het toenemende aantal leerlingen te huisvesten.

Men gaat het ruimtegebrek oplossen met de bouw van een zes schoolwoningen, zodat wanneer over een jaar of tien de ruimtebehoefte van het Commanderij College weer is afgenomen, de gebouwen makkelijk te veranderen zijn in zes levensloopbestendige woningen.

Herlings Electro Techniek heeft goed meegedacht hoe dat op elektrotechnisch gebied alles geïnstalleerd kan worden zodat in de toekomst alles soepel overgaat van leslokaal naar woning. In het plan worden nu al voorzieningen in constructieve elementen voor de woningen meegenomen zodat de kosten bij de transformatie naar woningen niet zo hoog zijn.  Ook is opgenomen dat, zonder grote ingrepen, twee lokalen al eerder kunnen worden losgekoppeld, zonder dat dit verder ingrijpt op de school.

Mede doordat Herlings Electro Techniek in staat was om twee programma’s van eisen professioneel in elkaar te vlechten heeft zij deze aanbesteding gewonnen.

 

<< Naar het nieuwsoverzicht