0413 257772 Linie 5, 5405 AR, Uden

Een goede klik met een partner is belangrijker dan de laatste euro

Harm den Ouden is operationeel directeur bij Den Ouden Groep. Een hecht familiebedrijf wat de laatste jaren uit zijn jasje is gegroeid. In 2022 is men gestart met de bouw van een nieuw kantoorpand. Het is mooi om te zien dat zowel in de organisatie als in de nieuwbouw duurzaamheid de rode draad is.

Het familiebedrijf Den Ouden bestaat bijna 75 jaar. In 1948 zijn An en Tein den Ouden begonnen met het dorsen van graan. In die tijd was er nog veel armoede en was het vooral een taak om te zorgen voor voldoende voedsel. Er werd toen wel al op de bodem gelet. Want hoe beter de bodem, hoe meer opbrengst.

Rond 1992 had Den Ouden het beheer over de grote vuilstortplaats op de Vlagheide. Men zag dat groenafval gezamenlijk met andere materialen werd gestort en vond dat zonde. Het druiste in tegen de gevoelens om waardevolle organische stof te dumpen. Het bedrijf startte met compostering. Vanaf dit moment is het bedrijf de duurzame richting op gegaan. Vanaf toen stonden de bodem en duurzaamheid centraal.

Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een grote organisatie met zes divisies. Alle divisies creëren oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Er werken ruim 300 mensen en de producten en de dienstverlening spreiden zich uit over de hele wereld. Het mooie van Den Ouden is dat het een écht familiebedrijf is gebleven. Inmiddels is de derde generatie aan het roer die bestaat uit zeven neven. Harm den Ouden is een van die neven en is verantwoordelijk voor het operationeel management.

De laatste zes jaar is het bedrijf verdubbeld en groeide het uit zijn jasje: het bedrijfspand was te klein voor al het personeel. Men startte in 2022 met de bouw van een nieuw kantoorpand wat inmiddels in de laatste fase zit. En ook in de nieuwbouw staat duurzaamheid centraal. Het ontwerp kenmerkt zich met veel daglicht en groen. Er komt een enorme tuin om het pand en men gaat het eigen water opvangen. Maar ook technisch denkt men aan het milieu. Het gebouw is goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Het wordt een gebouw met nul-op-de-meter. Ook zorgen de installaties ervoor dat er zo min mogelijk energie wordt verbruikt. De elektrotechnische installaties worden verzorgd door Herlings Electro Techniek.

Harm den Ouden: “Via bouwbedrijf Cornelissen kwam ik in contact met Leon Herlings. Er was gelijk een klik. En die klik is voor mij belangrijker dan de laatste euro. Herlings Electro Techniek heeft het hele traject goed meegedacht. En dan niet omdat ze meerwerk los willen peuteren. Nee, om het oprecht vaktechnisch goed te doen. Dat heeft mij aangenaam verrast. Ook planningstechnisch is het bedrijf heel goed. We hebben best wel wat zaken gewijzigd, maar toch heeft men de planning vast kunnen houden. We hebben met ons bedrijf nog grote ambities. Eigenlijk willen we nog wel een keer verdubbelen, maar wel zo dat we een familiebedrijf blijven met een zeer hechte binding met het personeel. Er zijn alweer bouwplannen voor op een andere locatie en ook daar hebben we Herlings Electro Techniek voor benaderd.”

 

BedrijfDen Ouden Groep
KlantHarm den Ouden
FunctieOperationeel directeur