0413 257772 Linie 5, 5405 AR, Uden

Een goede relatie heb je voor het leven

Zodra je het erf op komt rijden is het duidelijk dat het draait om de roofvogels bij Ivo en Patrica van Lanen. Ze hebben twee bedrijven: Dutch Hunting Falcons en Het Muithuis. De activiteiten zijn het fokken van roofvogels, faunaoverlastbestrijding en roofvogelworkshops/shows. Samen met zes werknemers hebben Ivo en Patrica het er druk mee. Maar dat is niet erg zegt Ivo: “Gelukkig is ons werk ook onze hobby”.

Het bedrijf onderscheidt zich met haar prachtige valken. De valken zijn vriendelijk waardoor ze makkelijk getraind kunnen worden, maar hebben ook uitstekende jachteigenschappen. Deze combinatie maakt hen zeer gewild. De meeste van de valken worden verkocht aan het Midden-Oosten.

Het fokken van de valken vergt de nodige aandacht. Met een uitgebreid camerasysteem houdt Patricia in de gaten of koppels het met elkaar kunnen vinden, wanneer vrouwtjes eieren gaan leggen en of de bevruchting goed verloopt.  Zo is er in elke fokkooi een camera zodat Patricia de vogels individueel kan volgen. Het camerasysteem en alle andere elektronische installaties zijn geleverd door Herlings Electro Techniek.

Wij zijn in Uden opgestart met ons bedrijf. Daar hadden we onze eerste fokkooi die heeft Herlings voorzien van elektra. Inmiddels hebben we een verhuizing en aardig wat verbouwingen achter de rug waarbij Herlings steeds de elektra heeft geïnstalleerd. Nu hebben we opnieuw plannen om te verhuizen en ook deze willen we graag met Herlings doen. Waarom? Ze zijn professioneel, oprecht belangstellend en je kan van hun op aan. Als iets niet dringend is komen ze er netjes op terug en als iets haast heeft zie je ze nog dezelfde dag. Voor mij een bedrijf wat ik zeker kan aanbevelen.  

BedrijvenDutch Hunting Falcons
Het Muithuis
KlantPatricia van Lanen
FunctieDirecteur, Valkenier