0413 257772 Linie 5, 5405 AR, Uden

Brandweerkazerne Zeeland en kantoor Veiligheidsregio

KlantBrandweerkazerne Zeeland en kantoor Veiligheidsregio
ProjectNieuwbouw
PlaatsZeeland
OpleveringZomer 2023
Toegepaste systemen:, , , , ,

Brandweerkazerne Zeeland en kantoor Veiligheidsregio

Veiligheidsregio en Brandweer Brabant-Noord bouwen een nieuw kantoor en brandweerkazerne aan de Voederheil in Zeeland. 

Brandweerkazerne én kantoor
Brandweer Brabant-Noord zorgt met 38 brandweerkazernes voor de dagelijkse brandweerzorg binnen Veiligheidsregio Brabant-Noord. De nieuwe kazerne vormt het thuishonk voor de brandweervrijwilligers van de brandweerpost Zeeland. Het pand gaat ook dienst doen als regionale kantoorlocatie met 40-50 werkplekken voor medewerkers van Veiligheidsregio Brabant-Noord. Om de efficiëntie en bereikbaarheid van diensten te verbeteren, krijgen de nieuwe kazerne en kantoorlocatie meer regionale functies. Er komt een plek voor het opleiden van brandweervrijwilligers en een logistiek centrum voor de bevoorrading, het onderhoud van materieel en het wassen van brandweerpakken voor de brandweerkazernes uit de regio.

Nieuwbouw
De nieuwbouw aan de Voederheil heeft een vloeroppervlakte van circa 3.500 m² verdeeld over twee bouwlagen en een groot buitenterrein. Aandacht voor het welzijn van de mens, energie besparen en circulair bouwen zijn belangrijke aspecten en komen terug in het ontwerp en de uitwerking daarvan. Kernwoorden zijn duurzaam en gezond. De nieuwe locatie wordt een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen netwerken en samenwerken.

Planning
Medio juli 2022 is gestart met het bouwrijp maken van de grond. Over een jaar zou de bouw klaar moeten zijn. In de zomer van 2023 kunnen de medewerkers en vrijwilligers van Veiligheidsregio en Brandweer Brabant-Noord hun intrek nemen in het nieuwe pand.