0413 257772 Linie 5, 5405 AR, Uden

Energiezuinige verlichting Odiliaflat

KlantEnergiezuinige verlichting Odiliaflat
ProjectRenovatie
PlaatsUden
OpleveringJuli 2020
Toegepaste systemen:, ,

Energiezuinige verlichting Odiliaflat

De Odiliaflat in Uden stamt uit eind jaren 80. Een tijd waarin er nog niet gewerkt werd met plafondplaten en de bekabeling nog op vaste plaatsen in plafond en muren werd weggewerkt. Best lastig als je de verlichting wil vernieuwen. Herlings Electro Techniek bedacht samen met Tronix Lighting een oplossing.

De Odiliaflat is een seniorencomplex met diverse galerijen. De verlichting op de galerijen was verouderd waardoor het lichtbeeld slecht was met hoge verbruikskosten. Ledverlichting zou een uitkomst bieden, maar hoe installeer je deze als je op elke galerij te maken hebt met robuuste plafonds en muren?

Herlings kwam op het idee om een 3-fase railsysteem te gebruiken, wat normaal met trackspots toegepast wordt in bijvoorbeeld de detailhandel. Door deze rail toe te passen in combinatie met plafondarmaturen, zorgt het ervoor dat de armaturen op elk gewenste plek toepasbaar zijn, zonder dat het plafond open gebroken hoeft te worden. Tronix ging nadenken over de benodigde onderdelen, en hoe de systemen met elkaar verbonden konden worden. Samen kwamen ze tot een mooie én flexibele maatwerkoplossing.

De renovatie is uitgevoerd in opdracht van Area Wonen. Area vind het belangrijk om veilige, energiezuinige en duurzame verlichting aan te brengen in hun woongebouwen. Inmiddels heeft Herlings Electro Techniek al meerdere complexen mogen aanpassen. Uit de vele positieve reacties van de bewoners kunnen we opmaken dat ook zij erg blij zijn met de nieuwe verlichting.