0413 257772 Linie 5, 5405 AR, Uden

Het Gastenhuis Roermond

KlantGastenhuis Roermond
ProjectNieuwbouw
PlaatsRoermond
Oplevering2023
Toegepaste systemen:, , , , , ,

Gastenhuis Roermond

Het Gastenhuis in Roermond is  een prachtig gastenhuis met twintig appartementen voor mensen met dementie, waarvan twee voor (echt)paren. Het gastenhuis ligt in een nieuwe wijk in Herten, 3 km van het centrum van Roermond. Het mooie van dit gasthuis is dat het wordt geleid door twee oud-collega’s met een achtergrond in de zorg. Zij gaan in de dienstwoning van het huis wonen. Zo ontstaat er een nauwe band tussen de zorgmedewerkers en de bewoners. Ze leven een beetje als een grote familie samen.

Het gastenhuis is duurzaam gebouwd: gasloos, en qua stroom en warmtevoorziening gevoed voor zonnepanelen op het dak en geothermie. Onze collega Erwin heeft alle elektrotechnische installaties voor dit project gemaakt. Naast de gebruikelijke data- en licht-en krachtstroomvoorzieningen heeft dit huis een zorgoproepsysteem voor de bewoners. Met één druk op de knop kan men hulp oproepen. Screens gaan automatisch naar beneden als de zon te fel schijnt. En is er een toegangscontrolesysteem, zodat men via een camera kan zien wie er aanbelt. Ook zijn er diverse voorzieningen voor de brandveiligheid.

Mooi om te zien hoe dat mensen met dementie in dit gastenhuis toch zichzelf mogen blijven. Een comfortabel en veilig huis waarin je zelf mag bepalen hoe je leeft, met wie je omgaat, hoe laat je thuis komt of naar bed gaat. Een mooie vertrouwde omgeving, zo thuis als mogelijk. We zijn blij dat we vanuit Herlings Electro Techniek daarin een steentje hebben mogen bijdragen.