0413 257772 Linie 5, 5405 AR, Uden

Vincent van Oort voltooid voor de 3de keer de handbikebattle in het Kaunertal.

Vincent van Oort heeft een progressieve spierziekte en is al enkele jaren rolstoelafhankelijk. Om zo fit en mobiel mogelijk te blijven is hij hiervoor onder behandeling geweest bij de revalidatieafdeling van de Tolbrug in Uden. Vincent is 53 jaar, getrouwd, heeft twee dochters en woont in Nistelrode.

Drie jaar geleden werd hem gevraagd of hij mee wilde doen aan de Handbikebattle in het Kaunertal in Oostenrijk. Een tocht van 20 km met een hoogteverschil van 1000 meter  tussen start en finish. Het niet zo zeer de lengte van de tocht die het spannend maakt, maar met name de hoogtemeters. De tocht bevat onder andere steile stukken van 16% en deze zijn ontzettend zwaar voor deelnemers die op armkracht naar boven moeten rijden.

Deze handbikbattele in Kaunertal is gelinkt met een onderzoek van de Universiteit van Groningen. Zij onderzoeken de positieve veranderingen van mensen met een beperking wanneer zij intensief gaan sporten. Zij bekijken de veranderingen zowel mentaal als fysiek.

Zo’n tocht maak je niet zomaar. Er gaan heel wat trainingen aan vooraf. Vincent werd begeleidt door een buddy. Daarnaast moet er voor de tocht van alles geregeld worden: verblijf, onderzoek, verpleging en het vervoer van de rolstoelen, handbike en de racefiets van de buddy. Om dat alles mogelijk te maken heeft Herlings Electro Techniek deze battle gesponserd.

Voor Vincent was het de derde keer dat hij deze tocht heeft overwonnen. Het heeft hem duidelijk gemaakt dat hij moet blijven sporten om mentaal en fysiek sterk te blijven.

Leave a Reply